0637167232 nijebrink@gmail.com

Onze Paarden

Onze PK’s!

De pk’s van de tram komen van twee rustige, koudbloedige Belgische trekpaarden. De paarden zijn door hun jarenlange ervaring aan van alles gewend. Of het nu een ritje door het bos of dwars door de stad is, het maakt voor de paarden geen verschil.

Hoewel de paarden een kalm en rustig karakter hebben kunnen ze de tram toch flink hard over de bospaden krijgen. Iets wat ze bij interesse van de groep best even willen laten zien.

Belgische trekpaarden

Belgische trekpaarden hebben een rustig karakter en zijn niet snel onder de indruk van onverwachte zaken. Zelfs de zangkunsten van het derde elftal van Ruinen konden ze zonder problemen aan!

Het zijn paarden die gebouwd zijn op kracht en niet op snelheid. Ze lopen gemiddeld 6 kilometer per uur. Hoewel ze het leuk vinden om af en toe een stukje te draven en zelfs te galopperen, zullen ze het grootste deel van de route in stap afleggen.

Ze wegen ongeveer 900 kilo per stuk en kunnen met gemak 2,5 keer hun eigen gewicht trekken. Wat gezamenlijk neerkomt op 4500 kilo.

Omdat ze veel op de weg lopen zijn ze door de hoefsmid vakkundig op hoefijzers gezet. Deze worden ongeveer iedere 2 maand vernieuwd. Omdat wij zuinig op onze paarden zijn, rijden we niet bij extreem weer, zoals erg warme dagen of noodweer.

Voluit, Twan van Vilt

Zijn vader is Prince van `t Hammond en zijn moeder Clairona van Vilt. Hij is de oudste van het stel. Geboren op 7 mei 2008 in het dorp Vilt, vlakbij Valkenburg.

Hij is voskleurig en heeft een leuke bles. Zijn schoftmaat is 168 cm. Hij is bij ons gekomen toen hij bijna 3 jaar was en is door ons zelf opgeleid voor het werk met de huifkar. Hij heeft inmiddels al heel wat tochten gedaan en heeft hierdoor veel ervaring.

Voluit, Massimo van de Hermeshof

Zijn vader is Bram van de Ruiting en zijn moeder Dina van `t Hamont. Massimo is geboren op 19 april 2013 in Maaseik in België.

Hij is ook voskleurig en heeft een kol. Zijn schoftmaat is 172 cm. Toen hij 3 jaar was is hij naar Ansen gekomen en door ons opgeleid voor het werk samen met Twan. Inmiddels heeft hij dus ook al veel ervaring opgedaan.

Heeft u vragen of wilt u een reservering doen? Bel of mail ons!
0637167232 | Nijebrink@gmail.com